Rodinná ovčí farma

Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami

Kozí sýry a syrovátka z Rodinné ovčí farmy

        

Kozí syrovátka  a kozí sýry             Polotvrdé kozí sýry přírodní slaný a s bylinkami.

 

Jaké jsou vlastnosti kozího mléka?

Kozí mléko je biologicky velmi významný nápoj, jehož složení je jiné než u mléka kravského. Obsahuje minerální soli vápníku, hořčíku, draslíku a fosforu, soli stopových prvků: mědi, zinku, manganu, titanu, chrómu a kobaltu a řadu vitamínů: A, B1, B2, B12, C, D, E, a kyselinu listovou. Vzhledem ke kravskému mléku má nižší obsah železa, kobaltu, vitamínu B12 a kyseliny listové, naopak má ale vyšší obsah fosforu a vápníku, vitamínu D a riboflavinu a je výhodou i nižší obsah sodíku. Množství bílkovin je částečně vyšší než v mléce kravském, důležitý rozdíl však spočívá v jejich složení, a to je pravděpodobně důvod, proč organismus některých lidí snáší kozí mléko podstatně lépe než kravské. Lepší stravitelnost kozího mléka je způsobena rozměry a složením tukových částic, které jsou rozptýleny v malých kuličkách (podobně jako u mléka mateřského).

 

Syrovátka? Co je to?

Snižte svoji váhu se syrovátkou od nás! Hlídejte si váhu pomocí nizkokalorických doplňků. Zjistíte za čas, že vážíte méně, a to přeci stojí za to! 

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Jedná se o žlutozelenou tekutinu, jejíž barva je daná mléčným vitamínem lactoflavinem. Tato tekutina takřka neobsahuje tuky a soli, na druhé straně však obsahuje množství kvalitních bílkovin, ve vodě rozpustné vitamíny: B1, B2, B12, B6, E, C, dále minerály: hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin, kyselinu listovou a panthotelovou. Draslík má na starosti zbavení organismu škodlivých látek a zajistí, aby bylo v buňkách přítomno dostatečné množství tekutin. Má také jedinečný efekt při celulitidě. Bílkoviny obsažené v syrovátce jsou snadno stravitelné a podílí se na stavbě svalů. Syrovátka je velmi důležitá také pro metabolismus, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní flóry. Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku. Reguluje její pH hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla. Pokožka je tak vyčištěna velmi jemně a šetrně. Syrovátka se používá také k běžnému pití jako syrovátkový nápoj místo mléka. Jíž pouhé dvě skleničky denně zásobí organismus potřebnými vitaminy a minerály. Syrovátku můžeme použít kromě pití také na pleť, ruce nebo do koupele.              

 

detailně

Novinky

Klobásy Merguez jsou v současné době velice oblíbené, my jsme vyzkoušeli originální Tuniský recept, který nemá konkurenci ve vyváženosti chuti a vůně. Tento recept jsme postupem času pečlivě doladili k dokonalosti. Klobásy se rozplývají na jazyku a pro gurmány jsou doslova zážitkem. Do našich klobás dáváme vyvážený poměr jehněčího, kůzlečího a hovězího masa, bylin a koření (česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice...aj ) klobásy jsou lahodné na grilu nebo jen tak opečené na pánvi.


 

Kontakt
Rodinná ovčí farma
Milan Ciler
Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami
725 625 701, 774 134 881
IČO: 455 227 58
Troskovice

Rodinná ovčí farma - Czech Republic, e-mail: rodinnaovcifarma@seznam.cz | Provozováno CMS / E-shop (c)2023 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies