Rodinná ovčí farma

Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami

Novinka! Zaslání chlazeného masa poštovní zásilkou EMS

Vážení zákazníci, pochopitelně vždy preferujeme osobní odběr objednaného jehněčího, skopového či kůzlečího. Nicméně lze a už jsme zdárně vyzkoušeli zaslat i předem vychlazené maso poštovní zásilkou EMS. Vyžaduje to pochopitelně i spolupráci objednávající strany ( adresáta ), který musí na 100% zásilku vyzvednout! EMS (EXPRESS MAIL SERVICE představuje rychlou přepravu dokumentů a zboží do hmotnosti 20 kg po celém území České republiky).

EMS je služba s garantovaným dodáním následující den po dni podání, v pracovní den i v sobotu.
Garantované dodání je následující pracovní den do 14 hodin.

Maximální hmotnost 20 kg (při podání se hmotnost zjišťuje s přesností na 10 g)


 

Surové ovčí kůže

AKTUÁLNĚ JE U NÁS MOŽNÉ ZAKOUPIT I SUROVÉ JEHNĚČÍ ČI SKOPOVÉ KŮŽE, KTERÉ JSOU NASOLENÉ, ABY MOHLY BÝT NÁSLEDNĚ VYČINĚNY V KOŽELUŽNĚ. CENA ZA KUS ČINÍ 50,-KČ.


 

Klobásy Merguez ze směsi jehněčího, kůzlečího a hovězího masa + koření a bylinky

Mimo sýry ještě občas vyrábíme ze směsi jehněčího, kůzlečího a hovězího masa + byliny + koření ( např.česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice...aj ) klobásy na gril typ merguez ( originál tuniský recept ) plněné do přírodního skopového střívka. Prostě žádný separát, éčka, barviva atp... Před grilováním se musí propíchnout jehlou na obou stranách, aby nepraskly a pak se připravují cca 10 min jedna strana a 8 min druhá strana na 230°C na nejvyšší zásuvné úrovni v troubě - program gril nebo lze i před grilováním marinovat v olivovém oleji se směsí česneku, tymiánu a bobkového listu a pak grilovat na uhlících z vinných listů. Doporučujeme lehce nedodělat, aby se klobásky nevysušily. Mají velice originální chuť a aroma.
Výroba klobás není úplně snadná. Maso se nejprve musí vykostit, následně se pomele na mlýnku a přidá se i jehněčí lůj, aby nebyly "suché". Následuje ochucení kořením a bylinami. Protože si pěstujeme na naší bylinkové zahrádce ledacos, tak máme vlastní domácí český česnek, mátu, petržel. Nicméně i tak musíme nějaké to koření koupit ( paprika, kurkuma, nové koření, pískavice, anýz atd..) Vyrábíme spíše jen malé množství klobás ( v našem případě to znamená zpracování cca 4-6 kg masa). Po ochucení připravené směsi, následuje její odležení na 24hod v chladu a temnu, aby se všechny ingredience řádně slily v jednu fantastickou a neopakovatelnou chuť. Před plněním do střívek se vždy musí směs vyzkoušet. Děláme proto malé placičky, které osmažíme na olivovém oleji a pokud se nám zdá, že něco ještě schází, tak to doplníme. Následuje plnění do střívek a samotná výroba klobás je de facto u konce. Pak následuje neméně důležitá tepelná úprava.

Cena za 1kg klobás činí 300,-Kč. Jsou velké jako menší jitrnice a do kila je jich cca 12 ks.




 

 Nově nabízíme možnost dovozu chlazeného porcovaného jehněčího, skopového, kůzlečího eventuálně králičího masa na trase Turnov – Mladá Boleslav – Benátky nad Jizerou – Praha. Vše na základě vzájemné dohody a našich časových možností.

Jednotková cena za dovoz do Turnova a blízkého okolí činí 80,-Kč

Jednotková cena za dovoz do Mladé Boleslavi a blízkého okolí 250,-Kč

Jednotková cena za dovoz do Benátek nad Jizerou a blízkého okolí činí 300,-Kč

Jednotková cena za dovoz do Prahy činí 500,-Kč . V Praze potenciální předání preferujeme v lokalitách Černý most, Palmovka, Karlovo náměstí, okolí Argentinské ulice. Ostatní lokality Prahy jsou pro nás komplikované a rádi bychom, aby se odběratel dokázal přizpůsobit našim možnostem.

Dále nabízíme i možnost dovozu chlazeného porcovaného jehněčího, skopového, kůzlečího eventuálně králičího masa na trase Turnov – Liberec + blízké okolí. Vše na základě vzájemné dohody a našich časových možností. Jednotková cena za dovoz do Liberce a blízkého okolí činí 250,-Kč.



 

Nově nabízíme možnost porážky ovce, berana, jehněte včetně následného vykrvení, stažení kůže, vykolení a naporcování masa na jednotlivé díly ( kýty, hrudí, krk, krkovička, žebírka, droby, hřbet ) nebo dle vzájemné dohody.

Cenu za porážku zvířete účtujeme u jehněte 300,-Kč/ks; u berana či ovce 350,-Kč/ks. Jsme schopni dojet do dojezdové vzdálenosti cca 30-40km od našeho bydliště. Cena za 1 km dopravného na místo porážky tam a zpět = 4,-Kč.

Disponujeme veškerým vybavením. Potřebujeme pouze zdroj teplé a studené vody, pokud možno nějaké kryté místo pro porážku a následné zavěšení zvířete, dále nějakou nádobu na nepoživatelné vnitřnosti. Zvíře je třeba mít zavřené. Není čas na nahánění po pastvinách. Porážku zvířete je třeba včas dohodnout s určitým předstihem. I my máme chovatelské povinnosti a program a nedokážeme být v takových záležitostech úplně spontánní.

 

 

 

 

 

detailně

Novinky

Klobásy merguez vyrábíme ze směsi jehněčího, kůzlečího a hovězího masa + byliny + koření ( např.česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice...aj ) klobásy na gril typ merguez ( originál tuniský recept ) plněné do přírodního skopového střívka.



Kontakt
Rodinná ovčí farma
Milan Ciler
Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami
725 625 701, 774 134 881
IČO: 455 227 58
Troskovice

Rodinná ovčí farma - Czech Republic, e-mail: rodinnaovcifarma@seznam.cz | Provozováno CMS / Eshop (c)2017 Czechproduct.cz s.r.o. | podpora | mapa webu