Rodinná ovčí farma
Troskovice - Tachov 11, 512 63 Rovensko pod Troskami
Vedle sýrů, které z přebytků mléka vyrábíme v rozporu s předpisy EU, jsme se také propracovali ke klobásám na gril Merguez, které jsou vyráběny podle originálního tuniského receptu. Klobásy jsou vyráběny rovněž zcela v rozporu se všemi předpisy EU a proto klobásy oficiálně neuvádíme na trh, nicméně pokud nás navštívíte, můžete se na své vlastní riziko seznámit s delikatesou, kterou jsme vyladili k naprosté dokonalosti.
Tento originální tuniský recept nemá konkurenci ve vyváženosti chutí a vůní. Klobásy se rozplývají na jazyku a pro gurmány jsou doslova zážitkem. Do našich klobás dáváme přesně vyvážený poměr jehněčího, kůzlečího a hovězího masa, bylin a koření (česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice a další ingredience …lidově indegryjence). Klobásy jsou lahodné na grilu nebo jen tak opečené na pánvi. Klobásy jsou vhodné i pro zákazníky s intolerancí na lepek. Nenachází se v nich totiž naprosto žádná mouka ani jiné příměsi, které by lidem s alergií na lepek mohly činit problémy.
Přírodní skopového střívko je slabé, a proto je potřeba před grilováním klobásy propíchnout jehlou na obou stranách, aby nepraskly a pak se připravují cca 4 min jedna strana a 3 min druhá strana na 230°C na nejvyšší zásuvné úrovni v troubě - program gril nebo lze i před grilováním marinovat v olivovém oleji se směsí česneku, tymiánu a bobkového listu a pak grilovat na uhlících z vinných listů. Doporučujeme lehce nedodělat, aby se klobásky nevysušily. Mají velice originální chuť a aroma.
Pro gurmány a šéfkuchaře, výroba klobás není snadná. Maso se nejprve musí vykostit, následně se pomele na mlýnku a přidá se trocha jehněčího loje, aby nebyly "suché". Následuje pečlivé ochucení kořením a bylinami v pořadí, které si ingredience vyžadují. Na naší bylinkové zahrádce si pěstujeme čerstvé byliny, vlastní domácí český česnek, mátu, petržel a další plody přírody. Po ochucení připravené směsi, je třeba nechat směs odležet min. 24hod v chladu a temnu, aby se všechny ingredience řádně propojily v jednu fantastickou a neopakovatelnou chuť. Před plněním do střívek je vždy nutné směs vyzkoušet. Děláme malé placičky, které osmažíme na olivovém oleji a pokud se nám zdá, že něco ještě schází, tak to doplníme. Teprve potom je naplníme do střívek. Následuje důležitá tepelná úprava.
Klobásy jsou velikosti menší jitrnice a do kila je jich cca 12 ks.
Vážení zákazníci, pochopitelně vždy preferujeme osobní odběr objednaného jehněčího, skopového či kůzlečího. Nicméně lze a už jsme zdárně vyzkoušeli zaslat i předem vychlazené maso poštovní zásilkou EMS. Vyžaduje to pochopitelně i spolupráci objednávající strany ( adresáta ), který musí na 100% zásilku vyzvednout! EMS (EXPRESS MAIL SERVICE představuje rychlou přepravu dokumentů a zboží do hmotnosti 20 kg po celém území České republiky).
EMS je služba s garantovaným dodáním následující den po dni podání, v pracovní den i v sobotu.
Garantované dodání je následující pracovní den do 14 hodin.
Maximální hmotnost 20 kg (při podání se hmotnost zjišťuje s přesností na 10 g)
AKTUÁLNĚ JE U NÁS MOŽNÉ ZAKOUPIT I SUROVÉ JEHNĚČÍ ČI SKOPOVÉ KŮŽE, KTERÉ JSOU NASOLENÉ, ABY MOHLY BÝT NÁSLEDNĚ VYČINĚNY V KOŽELUŽNĚ. CENA ZA KUS ČINÍ 50,-KČ.
Nově nabízíme možnost dovozu chlazeného porcovaného jehněčího, skopového, kůzlečího eventuálně králičího masa na trase Turnov – Mladá Boleslav – Benátky nad Jizerou – Praha. Vše na základě vzájemné dohody a našich časových, administrativních a organizačních možností.
Jednotková cena za dovoz do Turnova a blízkého okolí činí 80,-Kč
Jednotková cena za dovoz do Mladé Boleslavi a blízkého okolí 250,-Kč
Jednotková cena za dovoz do Benátek nad Jizerou a blízkého okolí činí 300,-Kč
Jednotková cena za dovoz do Prahy činí 500,-Kč . V Praze potenciální předání preferujeme v lokalitách Černý most, Palmovka, Karlovo náměstí, okolí Argentinské ulice. Ostatní lokality Prahy jsou pro nás komplikované a rádi bychom, aby se odběratel dokázal přizpůsobit našim možnostem.
Dále nabízíme i možnost dovozu chlazeného porcovaného jehněčího, skopového, kůzlečího eventuálně králičího masa na trase Turnov – Liberec + blízké okolí. Vše na základě vzájemné dohody a našich časových možností. Jednotková cena za dovoz do Liberce a blízkého okolí činí 250,-Kč.
Jsme schopni dojet do dojezdové vzdálenosti cca 30-40km od našeho bydliště. Cena za 1 km dopravného na místo porážky tam a zpět = 4,-Kč.
Klobásy Merguez jsou v současné době velice oblíbené, my jsme vyzkoušeli originální Tuniský recept, který nemá konkurenci ve vyváženosti chuti a vůně. Tento recept jsme postupem času pečlivě doladili k dokonalosti. Klobásy se rozplývají na jazyku a pro gurmány jsou doslova zážitkem. Do našich klobás dáváme vyvážený poměr jehněčího, kůzlečího a hovězího masa, bylin a koření (česnek, máta, petržel, římský kmín, pískavice...aj ) klobásy jsou lahodné na grilu nebo jen tak opečené na pánvi.